Tutkimukset ja kehittämisprojektit
Tutkimus- ja kehitystyö on tärkeä osa FICAN Westin toimintaa.
DigiCanTrain
– Syöpää sairastavan hoidossa työskentelevien ammattilaisten digitaalisen osaamisen kehittäminen
Syöpä on yksi Euroopan yleisimmistä sairauksista. Oikein käytetty e-teknologia helpottaa terveydenhuoltoalan ammattilaisten välistä vuoropuhelua. Sen avulla voidaan vastata syöpää sairastavien ihmisten terveys- ja hoitotarpeisiin. Digitaaliteknologia on väistämätön osa eurooppalaisen terveydenhuollon tulevaisuutta. Huolimatta teknologian myönteisistä vaikutuksista ja potentiaalista, suurin osa terveydenhuollon ammattilaisista kokee tarvitsevansa lisää koulutusta digitaalisuudesta.
DigiCan Trainin hakkeen tavoitteena on edistää pääsyä jatkuvaan ammatilliseen koulutukseen sekä lisätä syöpään sairastuneiden parissa työskentelevien ammattilaisten digitaalisia taitoja ja e-teknologian käyttämistä. Hankkeen tavoitteena on parantaa syöpähoitoa antavan terveydenhuoltohenkilöstön ammattitaitoa ja uudelleenkoulutusta. Näin kehitetään sekä tehokasta, asiakaskeskeistä terveydenhuoltoa ja digitaalisia palveluja, että lisätään nykyaikaisten terveysteknologioiden käyttöä terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa.
Hanketta ovat toteuttamassa seuraavat partnerit:
Läntinen Syöpäkeskus, Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Turun ammattikorkeakoulu, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Syöpäjärjestöt, Turun yliopisto, Turun yliopistollinen keskussairaala, Health Campus Turku, European Cancer Organisation, European Oncology Nursing Society, University of Galway, Tallinn Health Care College, Institute Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Universitat Oberta de Catalunya, National & Kapodistrian University of Athens, Catalan Institute of Oncology ja National Cancer Control Programme Ireland.
Hankkeen rahoittajat: EU4Health programme
Lue lisää hankkeesta täältä (www.turkuamk.fi).
Syöpätutkijoiden ristiinmentorointiohjelma
Mentorointiohjelma on suunnattu kaikille FICAN West alueen syöpätutkijoille. Se tuo yhteen vastaavissa uran vaiheissa olevia kliinistä ja perustutkimusta tekeviä tutkijoita. Ohjelmaan osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa osaamista, saada uusia näkökulmia omaan tutkimusaiheeseen ja laajentaa sekä sosiaalista- että ammatillista yhteistyöverkostoa yhdessä oman mentoriparin kanssa. Yhteisöllisellä tasolla tämän mentorointiohjelman tavoitteena on vahvistaa alueellista syöpätutkimustamme.
Mentorointiohjelman ensimmäinen kierros vuonna 2023 toteutettiin verkostotutkimuksen osana yhdessä Turun yliopiston Kauppakorkeakoulun tutkijoiden kanssa. Tutkimuksen tavoitteena on ollut monimenetelmällisesti selvittää ristiinmentoroinnin mahdollisuuksia translationaalisen tutkimusverkoston yhteistyön kehittämisessä yksilö- ja yhteisö tasolla. Tutkimuksen kautta on pyritty luomaan pysyvä toimintamalli yhteistyökulttuurin kehittämiseen FICAN Westin translationaalisessa syöpätutkimusympäristössä.
Lue lisää hankkeesta täältä.
Cancer research expert catalogue
Finnish Cancer Research – Expert Catalogue -projekti on päättynyt eikä alusta ole tällä hetkellä käytettävissä.